Холотропно дишане - ГЕНЕЗИС

веднъж месечно | 15:30 - 19:00ч.


Водещи:

Д-р. Мариян Н. Господинов – лекар, Трансперсонален психотерапевт и Елена Д. Евтимова – психолог, логопед, Трансперсонален психотерапевт

Завършили три годишен курс на обучение GTT - ГРОФ ТРАНСПЕРСОНАЛ ТРЕНИНГ.

Работят с холотропно дишане и Трансперсонална психология от 1991г.


Същност на процеса

Измененото или холотропното състояние на съзнанието, възникващо при холотропно дишане, притежава извънредно мощно целително и трансформиращо действие. По време на холотропни сесии на повърхността се изтласкват задържани неприятни, трудни емоции и различни неприятни физически усещания. Тяхната пълна проява дава възможност да се освободим от тяхното блокиращо влияние. Може да се каже, че по време на холотропната работа, човек се освобождава от причините за проблемите и ограниченията, които има. Причини, които той носи в себе си от своето вътре утробно развитие, от своето раждане, от възпитанието и взаимоотношенията с околния свят. Причини, които ни карат да се чувстваме несигурни, объркани, подтиснати, агресивни, неспособни да се наслаждаваме на живота. Това е процес на очистване и освобождаване от стари травми, след който ние ставаме свободни, хармонични, пълноценни. И всичко това се случва защото сме позволили да се активира нашият „вътрешен целител”, скритата у нас самовъзтановяваща сила.

Освен мощния терапевтичен ефект, който холотропното дишане има, то се явява универсален път за бързо личностно и духовно развитие. По време на холотропния процес, участника може да има мощни духовни и трансперсонални преживявания, които по нов, по-ясен начин да очертаят пътя пред него.

Необходими са удобни, дрехи, шалте, одеяло, вода, и ако може да забравите мобилния си телефон :-) !

Програмата е гъвкава и в зависимост от динамиката на групата може да има промени в методите и времето. 

Обядът трябва да бъде лек - плодове, зеленчуци, салата, сокове, леки ( вегетариански ) сандвичи.

Необходима е и силна мотивация за успешното преминаване през целия процес!!!

Моля носете със себе си постелки, леки завивки и маски за очи. Местата са ограничени и участието е само с предварително записване

Примерна Програма

15:30 – 16:00 ч.    Медитация СВЕТЛИНА НА ДЪГА

16:00 – 18:30 ч.    Холотропно Дишане и рисуване на Мандали 

18:30 - 19:30 ч.     Интеграция , споделяне

 

Участниците в семинара, с помощта на трансперсонални методи, ще имат възможност да се освободят от натрупаното напрежение и стрес. 

Трансперсоналното се определя като „простиращо се отвъд пределите на персоналното или индивидуалното”. Основно предположение в трансперсоналната психология е, че ние не знаем какъв е пълният диапазон на човешките възможности. Всеки индивид притежава безгранични възможности за духовно израстване и това придава смисъл на трансперсоналната психология.

Дишането като целебен метод се е използвало още в древността. Древните шамани, лечители и жреци са го използвали в лечебните и религиозни ритуали и церемонии.

В съвременния свят различни дихателни техники са успели да се наложат като методи за лечение и възможности за личностно и духовно развитие – Холотропно дишане, Рибъртинг, Вайвешин, Свободно дишане, Интегративно дишане и др.

От всички тях Холотропното дишане изпъква като най-мощната и ефективна дихателна техника в съвременната психология и психотерапия. То се явява единствената дихателна психо-техника която е разработена на сериозна психологична теоретична база.  Създател на метода е докторът по медицина Станислав Гроф, отдал повече от 40 години за изследване на изменените състояния на съзнанието и духовното развитие, той е бащата и един от създателите на Трансперсоналната Психология и Психотерапия (Психологията на бъдещето, както много учени определят това ново направление).*** Студио "Магура" не се ангажира със становището на водещите класове и не поема отговорност за постигнатите резултати.