Back to All Events

🛎Хайде да танцуваме!

20 октомври 

ТЕМА: Карибско парти в червено и черно 

САЛСА - един от най-популярните танци с корени от Куба, развиващ се в различни стилови направления.
БАЧАТА - страстен, приятен за усвояване, позволяващ импровизации.
МЕРЕНГЕ - изключително лесен като стъпки, заразяващ моментално с екзотичния си ритъм.
И трите стила се танцуват по двойки, зареждат с енергия, разтоварват от ежедневието. Контактът между партньорите развива важни умения - за водене (у мъжа) и за следване (от жената), които са ценни в живота на всеки. Партньорите постоянно се сменят и така се обогатяват опитностите ни.
Внимание! Екзотитчната музика, настроението, самочувствието от танцовите умения и обменът на енергия водят до пристрастяване!!!

Водещ: Елена Бали 

Учител по танци, международен инструктор от Европа. Бали е артистичният й псевдоним. 
Дипломирана е като балетен педагог в Националната Музикална академия - България. Опитът й като преподавател по танци е 19 години работа с възрастни, 13 години - с деца (в Частни детски градини и училища), около 7 години - с глухи актьори от театър "Мим-арт". Елена танцува и учи хората на салса, бачата, самба, джаз балет и други. Като дете е увлечена от класически балет, по-късно се занимава професионално с модерен балет в "Дива" и "Сатен", като участва в "Каналето", "Хъшове" и други телевизионни предавания и концерти , гастолира в чужбина. Но влечението към екзотичните танци надделява и Елена започва да танцува, изучава и преподава карибски и бразилски . Създава своя школа по салса в София и във Варна със сценична група. Преподава в НАТФИЗ етно-сценични танци. От 2005 г. Елена всяка година в канена като танцьор и инструктор в международни танцови фестивали в България, Белгия, Холандия и други европейски страни. От 2005 тя е член на Българската професионална асоциация, член на Световния танцов съвет. Така тя сертифицира учениците си и е жури от 2009 до 2011 на квалификациите за Световното първенство по салса, провеждащи се в Лос Анжелис. От 2012 г. Елена Бали менажира единствената по рода си в България сценичната група за карибско, бразилско и афро-шоу "Амазония денс проджект", в което подготвя танцьори от три континента - Европа, Африка и Латинска Америка

*************************************************************
Скъпи приятели, познати и непознати,
Имам удоволствието да ви поканя на събитието:

"ХАЙДЕ ДА ТАНЦУВАМЕ!"

То се организира като ежемесечно танцово парти от MAGURA Bulgarian Collective Space от 19:00 до 22:00 ч. в събота вечер. Ще се срещнете с уникални, усмихнати хора на чаша вино и чрез мен и моя съпруг и партньор Евгени Петков, ще бъдете потопени в магията на екзотичните танци Бачата, Салса и други стилове. Всеки е добре дошъл! Да танцуваме и да сме щастливи!

Ще научите:
Основни стъпки на Бачата, Салса в редички и по двойки

Очаквайте:
Свободни танци Бачата и Салса и глътка вино
Демонстрация на Салса Кубински стил с видео и танц

Dress code: 
Красиви дами и елегантни кавалери в черно и червено 

Вход:

$20 (за двойка $30)
Не е нужно да сте танцували преди! Може да дойдете с партньор/ка или непридружени :). 

ЕЛЕНА БАЛИ

41479990_2155663881359150_5176801206596534272_o.jpg