Back to All Events

Хайде да рисуваме

“Хайде да рисуваме" е рубрика на център Магура, предлагаща приятна и релаксираща форма на общуване в съботната вечер.

Подходяща е за всички, които имат желание да се насладят на изкуство, музика, лека почерпка и да изразят себе си чрез творчество, в компанията на приятели, близки, любими, както и да се запознаят с нови хора.

Темите и техниките са различни и за вдъхновение се използват творби на известни художници, както и оригиналите на самите водещи. 

Всеки е творец и предварителен опит не е необходим, достатъчно е само желание! 

Център Магура приветства художници и творци готови да споделят своето вдъхновение, като водещи в рубриката. 

Вход $30 

Включва материали и консумация

Регистрация 1.224.800.1538

22 септември 2018 

ВОДЕЩ : Лина Григорова

ТЕМА : акварел | резени диня 

“Участниците в класа ще се запознаят с основни техники в боравенето с акварел в релаксираща и позитивна атмосфера. Доброто настроение и
приятната обстановка е в основата на нашия подход. Подбраният от нас модел дава възможност на начинаещи да следват с лекота инструкциите и да се приберат в къщи с нещо красиво, така както и на непреднали да придобият допълнителни умения.

Ако отдавна сте искали да вземете участие в подобен формат или просто искате да освежите своите познания по рисуване това е чудесна
възможност при това на български език.

Очакваме ви!”

ЛГ

БИОГРАФИЯ: Лина Григорова

Лина е художник, педагог и писател с повече от 10 години практика като университетски преподавател в Чикаго. Завършила е Националната Художествена Академия в София, специалност „Изкуствознание“, а преди това „Живопис“ в Училището по изкуства в Русе. При една своя творческа ваканция във Виена тя преоткрива красотата от практическите занимания с изкуство. Създава свое лятно студио по рисуване, започва да се занимава активно с фотография и дизайн и бързо печели няколко местни конкурса. Поканена е от редица центрове да води лекции и курсове по рисуване и живопис, като фокусът е не върху оценка, кредит или краен срок а да се развие таланта или просто да се създаде приятна среда дори и за начинаещ, чиято мотивация е единствено любовта към изкуството и красивото. Преди около година пренася своето студио и форма на обучение в Чикаго.

41149403_2152995304959341_2653998323857358848_n.jpg