Back to All Events

Български език за деца - Компас

БЪЛГАРСКИ ЕЗИК- НОВИ КЛАСОВЕ

• “Компас” е програмата, която предлага алтернативно обучение по български език.
• Децата учат езика с цел да го разбират и използват. 
• Обучението във всички нива е комбинация от индивидуален подход, практичност при подбора на учебния план, който е съобразен и с изискванията за усвояване на основните елементи при изучаването на български език.

Децата не се интересуват от логичните доводи на възрастните защо трябва да учат един език. Те влизат в класната стая с очакването да бъдат най- важното и хубаво нещо в нея! Да им е интересно! И когато усетят, че е така с лекота идват мотивацията, желанието и разбирането на “защо да уча български език”.

Бонка Георгиева
***

НИВА НА ОБУЧЕНИЕ 

• Предучилищно- за деца на 4 и 5 години. Събота, 9:30ч.-10:15ч., 
В това ниво по интересен, забавен и игрови начин се полага основата на знанията по български език. Малчуганите се запознават с България, българските букви, приказните герои, заучават лесни фрази и се окуражават да използват в ежедневието си придобитите знания.

• А (начинаещи) за деца на 6 и 6+ години. Събота, 10:30ч.- 12:00ч.
Това ниво е подходящо за деца, които са в училищна възраст. В него се научават азбуката и общи граматични правила. Усвояват се основни норми на разговорния език и се привлича интереса на децата към българската литература, география, история, фолклор...

• А+ за деца на 6 и 6+ години. Събота, 12:00ч.- 13:30ч.
Ниво А+ е подходящо за деца в училищна възраст, които знаят българската азбука, усвоили са някои общи граматични правила и могат да разговарят на български език по- свободно. Обогатяват се знанията за българската литература, география, история...

• Тийн-клас. Събота, 13:30ч.-14:30ч.
За деца в тинейджърска възраст, които са позагубили и позабравили българския език или биха искали да допълнят знанията си за него. 

Обучението във всички нива е с практическа насоченост. Акцентът пада върху създаването на атмосфера и условия, които да породят у децата ЖЕЛАНИЕ и МОТИВАЦИЯ да изучават и използват в ежедневието си българския език. 

Първи учебен ден: 15-ти септември.
Всяко ниво съдържа общо 27 класа. 
Максимален брой деца в ниво- 15. 
Учебните материали са осигурени.


39504298_2140667866192085_7537410262924525568_o-2.jpg
Earlier Event: October 5
SALSA & MORE with Elena Bali
Later Event: October 6
Taekwondo