ГОДИШЕН ВНОС

maguralogo1a.jpg
maguralogo1a.jpg

ГОДИШЕН ВНОС

50.00

$50 / август 2018 - август 2019


Quantity:
Add To Cart

КОЙ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЧАСТ ОТ МАГУРА ?

  • Всеки, без оглед на националност и културни различия, който споделя обединяващите ни принципи: чест, уважение, взаимопомощ, толерантност, желание за развитие и вярва, че ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ

КАК ДА СТАНА ЧАСТ ОТ МАГУРА ?

  • Запознайте се с възможностите, които Ви предлага “Магура” чрез уебсайта (magurabcs.com), фейсбук страницата (Magura Bulgarian Collective Space) или се свържете директно с екипа на тел. 224.800.1538;

  • Подкрепете проекта с годишен внос от $50. Бутон за директно плащане е приложен в този имейл. Може да внесете сумата и на уебстраницата на “Магура”под опция регистрация или на място в центъра.

КАТО ЧАСТ ОТ ЦЕНТЪР МАГУРА ВИЕ:

  • Подкрепяте развитието на културния обмен за българската общност в Чикаго;

  • Подпомагате организирането на безплатни културни и обществени събития;

  • Поддържате жив българския дух зад граница, като давате пример и на следващото поколение;

  • Участвате в месечните промоции - например безплатен семинар или клас, намалена входна такса и други. 

ПРИЯТЕЛИ!

Изминаха три години от основаването на център “Магура”!

Благодарение на Вашето доверие и подкрепа МАГУРА съществува и работи активно за интересите на общността далеч от пределите на родината ни!
 

БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ ВАС!

ГОДИШЕН ВНОС:  

$50 за: август 2018 - август 2019
 

Екип Магура благодари на всички, подкрепящи този обществен проект, вярващи, че богатото културно наследство на България има място в живота ни и в този на следващите поколения. ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!

 

Екип: Надя, Стани, Валя 

Magura Bulgarian Collective Space / Magura Cultural Center

415 W. Golf Rd. #7 Arlington Heights IL 60005 

Like Us @ Facebook 

https://www.facebook.com/MaguraBCS/

magurabcs.com

224.800.1538

magurabcs@gmail.com

 

P.S. КРАТЪК ПРЕГЛЕД НА НОВОТО ПРЕЗ 2017 ГОДИНА В МАГУРА 

 

НОВ АДРЕС - от 1 юли 2017 център Магура е на нов адрес: 415 Golf Rd. #7 Arlington Heights IL 60005. Разширение на центъра от 1000 sq.f. До 3000 sq.f.

БИБЛИОТЕКА - на 9 септември 2017 се състоя официално откриване на “Споделена библиотека Магура” с над 600 книги и други материали, дарени от българи от Чикаго и България. Библиотеката предлага безплатен абонамент и онлайн запазване на книги. Приветства доброволци и ученици за поддръжка и обслужване. Днес колекцията надвишава 1500 броя. В нея може да намерите нови български автори лично дарили своите творби за читателите на Магура. 

ТЕАТЪР - на 9 септември 2017 център Магура организира постановката “Не залагай на англичаните” в Northbrook Theatre. Комедия от Владимир Джурджевич, Постановка на Владлен Александров, В ролите: Калин Попов, Симеон Гълъбов, Иля Пепеланов. Това е първата театрална постановка представена от екип Магура за българите в района на Чикаго и посрещната с огромен успех. 

ПОСЕЩЕНИЕ НА ПЪРВАТА ДАМА НА БЪЛГАРИЯ - На 24 септември 2017, Магура е преопръчана и избрана от генералното консулството на Чикаго за домакин на срещата на Десислава Радева - първата дама на България с директорките на българските училища в раьона и обществени и културни дейци. 

ПАРТНЬОРСТВО - след преместването на центъра в по- голямо помещение, център Магура влиза в партньорство с лица и организации извършващи дейност в центъра, както и предлага партньорство за граждани. Партньорството се изразява в гарантиране на часове за ползване на залите, участия в общи проекти и взаимосътрудничество и подкрепа на идеята Магура. 

NON-FOR PROFIT EVENTS - домакин и организатор на повече от 10 non-for profit обществени събития в залите и средище на културни срещи.

СЦЕНИЧНО УЧАСТИЕ - на “Детска школа по народни танци” в Магура на голямата сцена на юбилейния концерт на ансамбъл “Хоро” на 10 декември 2017 послучей 15 годишнината от основаването на формацията.

КОЛЕДНА ОГЪРЛИЦА - Коледно парти с участието на местни самодейни творци, професионални школи и с подкрепата на българските бизнеси.

СПЕКТАКЪЛ - “Дърво без корен” по разкази на Николай Хайтов, с участието на местни български артисти, певци и  танцьори.

ДЕТСКИ ПИКНИК - в чест на Христо Ботев в партньорство с множество български организации и с подкрепата на частни бизнеси.

ПРОЖЕКЦИИ - на български документален филм и дискусия с автора

КОЙ Е ТУК - нова рубрика, възможност да се срещнете и запознаете с личности, които с творчеството и работата си обогатяват нашия културен и духовен живот. 

ПАРТНЬОРСТВА  -с лица и организации с обща кауза за участия в общи проекти.